Tjenester

Hvem kan vi hjelpe? Hvordan kan du få hjelp?

Nedsatt funksjonsevne i bevegelsesapparatet kan bedres med riktige ortopediske og tekniske hjelpemidler. Ortopediske hjelpemidler inndeles i proteser, ortoser og ortopedisk fottøy.

Proteser

"En protese er en mekanisk eller teknisk innretning (herunder myoelektrisk protese) som skal erstatte helt eller delvis tap av legemsdel i et bevegelsesorgan.

Dette er selvsagt for den som har blitt amputert og som trenger en benprotese for å kunne gå eller en arm-/håndprotese for å ha et grep og en kosmetisk erstatning.

Ortoser

"En ortose skal erstatte, gjenopprette eller bedre tapt funksjon i et bevegelsesorgan."

Følgene av lammelser, feilstillinger og plager etter skader og sykdom kan avhjelpes med forskjellige typer ortoser; dvs. individuelt fremstilte og tilpassede støtteskinner, støttebandasjer til ankler, knær og hofter. Arm-/håndfunksjon kan bedres med albue- og håndleddstøtter.

Feilstillinger og smerter i rygg og halsrygg kan avhjelpes med ulike typer spesialkorsetter og halskraver.

Ortopedisk Fottøy og fotens hjelpemidler

"Ortopedisk fottøy er forarbeidet for personer med fotdeformiteter, fotlidelser eller asymmetri i føtter eller ben. Ortopedisk fottøy er spesialsydd for medlemmet (brukeren) og er fremstilt etter individuell måltaking, ofte gipsavstøping eller annen metode for kopiering av føttene."

Mange med følgetilstander etter nevrologiske eller revmatologiske sykdommer, fotsår og alvorlige skader og feilstillinger i føttene har behov for individuelt fremstilt ortopedisk fottøy. Spesielle konfeksjonssko i ulike vidder og dybde kan alternativt være et nødvendig tiltak.

Benlengdeforskjeller kan utlignes med korrekt oppbygging på eller i skoene.
Ulike fotfeilstillinger kan føre til store plager og smerter for den som skal stå og gå. Her kan vi bidra med individuelt riktig tilpassede innleggsåler og fotsenger.